PASSENDE PROFESSIONELE ZORG
Zodat mensen zo plezierig mogelijk, zelfstandig kunnen leven
DIVERSE VORMEN ZORG
De zorg die Amare biedt is zeer uitgebreid. Onderstaand een voorbeeld van werkzaamheden waarvoor u Amare Zorgcoaching kunt inschakelen.
We helpen u graag!
BEGELEIDING
Ambulante begeleiding is een vorm van hulpverlening waarbij een ambulant begeleider naar de de client toe komt om deze individueel te begeleiden. De begeleiding kan naast individueel ook in een groep met leeftijdsgenoten plaatsvinden. Ook een combinatie hierin is mogelijk.
De begeleiding is afgestemd op uw vraag en behoefte, en afhankelijk van de beschikking die is gesteld door de gemeente of het CIZ. Uw zorgvraag kan betrekking hebben op verschillende levensgebieden die voor u van belang zijn. Afhankelijk van uw vraag kan onze begeleiding zich op een of meer van deze levensgebieden richten. Bijvoorbeeld het plannen en organiseren van de dagelijkse activiteiten, het aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten, het aangaan en onderhouden van sociale contacten etc. Ook het leren omgaan met geld, relaties en begeleiding op de werkvloer of stageplaats is hierbij mogelijk.
Uiteraard werken we nauw samen met school, stage, werk of dagbesteding en andere hulpverlening en wordt er doelgericht en planmatig gewerkt aan de vooraf overeengekomen doelstellingen van de begeleiding. We hanteren hiervoor diverse methodieken welke aansluiten bij de behoefte van de client. We werken met eenzelfde begeleider zodat je niet met steeds wisselende gezichten te maken hebt en een vast aanspreekpunt. Makkelijk en overzichtelijk. Zoals het hoort.
Ook bieden we diverse vormen van groepsactiviteiten aan. Een overzicht kunt u vinden onder “activiteiten”.
Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak met ons maken?
Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0416 – 38 39 32. We staan u graag te woord!
GROEPSBEGELEIDING
Groepsbegeleiding (dagbesteding) is begeleiding in een (kleine) groep, waarbij de cliënten verschillende activiteiten krijgen aangeboden, afgestemd op hun behoefte en ontwikkeling. Deze kan verschillende doelen hebben, zoals het bieden van invulling en structuur in de dag, het leren van vaardigheden, of opvang als respijtzorg.
Onze groepen zijn kleinschalig van opzet en afgestemd op de mogelijkheden van onze client. Gespecialiseerde begeleiding is noodzakelijk wegens de (complexe) problematiek van onze cliënten. Er wordt gewerkt met een vast programma en waar nodig met ondersteuning van pictogrammen ter verduidelijking. Van en met elkaar leren in een gezellige en ontspannende omgeving staat echter voorop bij Amare!
Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak met ons maken?
Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0416 – 38 39 32. We staan u graag te woord!
LOGEEROPVANG
Amare Zorg biedt twee keer per maand de mogelijkheid tot logeeropvang voor onze cliënten. Tijdens deze logeerweekenden staan naast de persoonlijke leerdoelen van onze cliënten ook ontspanning, samenwerking en oefenen van sociale vaardigheden centraal. Wij werken met kleine groepen en deskundige begeleiding. De weekenden zijn van vrijdag 19:00/ 19:30 uur tot zondag 16:30 -17:00 uur. De cliënten worden ingedeeld op basis van leeftijd, ontwikkeling en interesses. Bij “activiteiten” kunt u de exacte data vinden.
Heeft u nog vragen over het logeren? Neem dan contact op met de zorgcoördinator verblijf Rosemarijn Nieuwkoop via verblijf@amarezorg.nl
Of via telefoonnummer 0416 – 38 39 32. We staan u graag te woord!
BSO+ & TSO+
Opvangvoorziening voor alle kinderen
Omdat onze visie is dat ook kinderen met een beperking de mogelijkheid moeten krijgen om te integreren binnen de reguliere kinderopvang, hebben wij samen met Mikz Kinderopvang de handen ineengeslagen en een BSO + opgericht.
Steeds meer kinderen passen niet meer binnen de reguliere kinderopvangvoorziening en vallen zogezegd tussen ‘wal en schip’. Dit vanwege een beperking of andere ontwikkelingsproblemen. Eén kind, één plan, één plaats zijn de uitgangspunten van deze bijzondere vorm van buitenschoolse opvang. Integreren en niet uitsluiten is onze visie!
Kinderen opvangen binnen hun eigen leefomgeving, ervarend leren, oog voor het individu, en arbeid kunnen blijven combineren met het ouderschap, zijn speerpunten van deze buitenschoolse opvang. Kinderen met een beperking en/of andere opgroei- en ontwikkelingsproblemen worden opgevangen binnen de reguliere kinderopvang van Mikz, maar met extra begeleiding en ondersteuning geboden door Amare.
Het streven is om kinderen op te vangen binnen hun eigen leefomgeving, zelfs al zit een kind op speciaal onderwijs binnen een andere gemeente. Op deze wijze blijft de sociale adhesie in tact en kunnen kinderen met de vriendjes en vriendinnetjes uit de eigen buurt blijven spelen. Het vervoer van school naar de opvanglocatie is dan ook bespreekbaar.
Wanneer u denkt dat uw kind hiervoor in aanmerking zou kunnen komen, kunt u met uw gemeente hierover contact opnemen, zij zullen hier een besluit over nemen en kunnen dan een zg. beschikking afgeven. Mocht u hier vragen over hebben kunt u uiteraard met hen even contact opnemen.
Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak met ons maken?
Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0416 – 38 39 32. We staan u graag te woord!
HUISHOUDELIJKE ZORG EN THUISZORG
Soms ontstaan er momenten in het leven waarop het niet meer lukt om alleen uw huishouden te verzorgen. Ouderdom, een handicap of lichamelijke beperkingen door ziekte kunnen de oorzaak ervan zijn dat het u niet meer lukt om het huishouden voldoende of naar eigen tevredenheid te doen. Amare wil u hierbij graag helpen door een vaste, betrouwbare en betrokken huishoudelijke hulp in te zetten. Dit kan met een geldige WMO of WLZ beschikking, in Zorg in Natura of met een PGB of zonder beschikking op particuliere basis. Tevens kunnen we u ondersteunen bij het uitvoeren van bv. persoonlijke verzorging of verpleging. Hiervoor hebben we een deskundig en professioneel team met verpleegkundigen en verzorgenden die samen met de wijkverpleegkundige de zorg aan onze cliënten verleent.
Betrouwbare huishoudelijke hulp van Amare
Als u uw huishouden niet meer goed kunt doen, kunt u bij uw gemeente een beschikking aanvragen voor huishoudelijke hulp. Na ontvangst van uw aanvraag via de Gemeente of als particuliere aanvraag nemen wij direct telefonisch contact met u op voor het maken van een afspraak ter kennismaking.
In dit gesprek overleggen we samen met u wat er nodig is aan huishoudelijke hulp en wanneer u graag wil dat deze hulp bij u thuis komt. Ook kijken we samen welke huishoudelijke werkzaamheden u zelf nog kunt uitvoeren of door familie, mantelzorgers of andere personen evt. nog gedaan kan worden. Dit volgens het “Schoon en Leefbaar huis” principe.
Indien akkoord gaan we kijken welke huishoudelijk medewerkster het beste bij u past zodat u een hulp heeft die weet wat uw wensen en behoeften zijn en bij u past. Deze afspraken leggen we samen vast in een ondersteuningsplan zodat duidelijk is wat we samen hebben afgesproken. Helder en duidelijk, zoals het hoort!
Wat kunnen we voor u doen:
• stofzuigen, dweilen en afstoffen
• het wassen en strijken van uw was
• dagelijkse organisatie van uw huishouden
• Keuken schoonmaken
• Sanitair schoonmaken
• Ramen zemen
• Bed verschonen
• Overige werkzaamheden
Amare zet zoveel mogelijk dezelfde vaste huishoudelijke hulp bij u thuis in. Natuurlijk kan het voorkomen dat u tijdens de vakantieperiode of ziekte van uw vaste hulp een andere hulp krijgt, maar u hoeft zich hierover geen zorgen te maken. Wij regelen dat voor u!
Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak met ons maken?
Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0416 – 76 06 46. We staan u graag te woord!
BEHANDELING
Bij Amare vinden we het belangrijk om maatwerk te bieden, ook voor de behandeling. Dit betekent dat we middels een intake gesprek met u en uw zoon/dochter gaan kijken waar u en uw zoon/dochter moeite mee heeft en wat u en uw zoon/dochter nodig hebben om e.e.a beter te laten verlopen. Wij kijken hierbij graag naar oplossingen en niet naar problemen. We vinden het belangrijk om te kijken naar wat er nodig is richting de toekomst!
Mocht er sprake zijn van medicatiegebruik kan deze ook bij ons worden gevolgd en gecontroleerd. Dit zal worden uitgevoerd door de psychiater welke aan Amare verbonden is.
Samen stemmen we de behandeling af op uw wensen en mogelijkheden. In de praktijk betekent dit dat we na een intake gesprek als het nodig is een aantal vragenlijsten mee zullen geven om sneller en efficiënter aan de slag te kunnen met de vraag om voor het volgende gesprek ingevuld te retourneren.
Nadat u de vragenlijsten heeft ingevuld en heeft geretourneerd zal er samen met u en uw zoon/dochter een behandelplan opgesteld worden en kan de behandeling starten. We zullen hierbij kijken naar wat er nodig is en passen dit aan op uw wensen en hulpvraag. Dit betekent dat er vaak verschillende technieken uit diverse behandelmethodes en therapieën ingezet zullen worden om het gewenste resultaat te bereiken. Denk hierbij bv. aan technieken vanuit de Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, Systeemtherapie etc. ( Aanbod van trainingen vindt u onder Training)
Ook het volgen van een groepstraining zou onderdeel kunnen zijn van de behandeling. Samen wordt er afgestemd wat het beste aansluit en passend is. Tussendoor zal regelmatig gemeten worden hoe het gaat (ROM meting) en kan het aanbod nog veranderd worden en afgestemd worden indien nodig.
We zijn als zorgaanbieder wel verplicht om onderzoek te doen naar de effecten van de behandeling. Om daar inzicht in te krijgen meten we uw klachten en functioneren bij de start, tijdens en bij beëindiging van de behandeling. Deze meting doen we middels een vragenlijst. Die manier van onderzoeken noemen we Routine Outcome Monitoren (ROM). Door regelmatig uw klachten te meten krijgen we inzicht in het effect van de behandeling en kunnen we de kwaliteit van uw behandeling verbeteren.
Amare beschikt voor het bieden van de behandeling over een goedgekeurd Kwaliteitsstatuut. Sinds 1 januari 2017 zijn namelijk alle aanbieders van ‘geneeskundige ggz’, dat wil zeggen de generalistische basis ggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet, verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Een kopie van dit goedgekeurde Kwaliteitsstatuut is op te vragen bij onze organisatie en wordt u tevens overhandigd bij het eerste kennismakingsgesprek.
We bieden behandeling en diagnostiek aan kind en jeugd. Deze wordt volledig vergoed via een verwijzing van de huisarts, Jeugdarts (GGD) of vanuit uw Gemeente. (regio Hart van Brabant)
Amare Zorg is voor het bieden van 18+ behandeling gecontracteerd door VGZ en DSW Zorgverzekeraars. Voor 18+ betreft het de Basis GGZ.
Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak met ons maken?
Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0416 – 38 39 32. We staan u graag te woord!
DIAGNOSTIEK
Welke onderdelen er nodig zijn voor het vaststellen van een eventuele diagnose hangt af van de hulpvraag, de aard, ernst en complexiteit van de problematiek. Zo kunt u denken aan een uitgebreid anamnese gesprek over de ontwikkeling van u of uw kind tot nu toe, een schoolobservatie of een intelligentie onderzoek.
Bij Amare werken we graag handelingsgericht op het gebied van diagnostiek, wat betekent dat we zaken willen weten om u goed te kunnen adviseren. Hierbij zijn de ondersteuningsbehoeften van u en uw zoon/dochter belangrijk en werken we graag doelgericht. We doen niet meer dan nodig is, less is vaak more is hierbij ons motto!
Voorafgaand aan het diagnostisch onderzoek wordt u gevraagd om alvast een vragenlijst in te vullen. Dit maakt een goede voorbereiding mogelijk en het geeft u de mogelijkheid om in alle rust de informatie te kunnen vergaren.
Het onderzoek zal plaatsvinden op onze locatie en bestaat uit meerdere onderdelen incl. een eindgesprek waarin we de uitslag van het onderzoek met u bespreken en toelichten. Tevens zullen er adviezen worden gegeven op basis van de uitkomsten van het onderzoek. Hierbij kunt u denken aan het advies om een bepaalde behandeling te volgen, maar ook adviezen rondom school, werk, opleiding of dagbesteding.
Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak met ons maken?
Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0416 – 38 39 32. We staan u graag te woord!
WONEN
Amare Zorg heeft een aantal appartementen waar cliënten zelfstandig wonen met ambulante begeleiding vanuit onze professionals. Deze begeleiding richt zich op de behoefte van elke individuele client zodat maatwerk geboden wordt. Sommige cliënten hebben behoefte aan dagelijks meerdere momenten begeleiding en bij andere cliënten is een aantal keer per week voldoende. Dit is dan ook per client verschillend en wordt afgestemd op de zorgvraag.
Beschermd en begeleid wonen bij Amare.
In Drunen en in Waalwijk hebben we de mogelijkheid voor begeleid wonen. In Waalwijk betreft het vier zelfstandige appartementen binnen een gebouw, in Drunen zijn er vier woonplekken waarin de woonkamer en keuken gezamenlijk gedeeld worden.
Aangezien we ook voor cliënten met een blijvende en langdurige zorgvraag zorg willen blijven bieden zijn we momenteel bezig met het realiseren van een woonproject voor cliënten met een langdurige zorgvraag in Drunen. Dit kan een zorgvraag zijn voor cliënten met een ASS en een (licht) verstandelijke beperking maar ook voor cliënten die meervoudig gehandicapt zijn willen we hier graag passende woonzorg voor kunnen bieden. Amare is gecontracteerd zorgaanbieder ( VGZ) voor cliënten met een ZZP VG 3, 4, 5 en 7 voor het bieden van een VPT. ( volledig pakket thuis)
Inmiddels zijn we hiermee in een vergevorderd stadium en zijn de tekeningen al gereed. Helaas neemt de procedure tot het verkrijgen van een bouwvergunning veel tijd in beslag en kunnen we dan ook nog niet met zekerheid zeggen wanneer deze bouw in gebruik genomen kan worden. We houden u echter op de hoogte, mocht u hierover vragen hebben, neem gerust contact op!
We kijken er erg naar uit om onze dienstverlening uit te breiden en een fijne en passende woonplek te realiseren voor onze (toekomstige) bewoners!
Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak met ons maken?
Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0416 – 38 39 32. We staan u graag te woord!
WERKEN
Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak met ons maken?
Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0416 – 38 39 32. We staan u graag te woord!
INNOVATIE
Amare Zorgcoaching is altijd op zoek naar mogelijkheden en middelen om de dienstverlening aan haar cliënten nog verder te optimaliseren, verbindingen te leggen en nieuwe contacten en samenwerkingen aan te gaan. Hierin zoeken we actief de samenwerking op met ketenpartners om zodoende versterkend en aanvullend op en met elkaar te kunnen werken, in het belang van onze cliënten.
We denken graag in oplossingen en zoeken actief naar nieuwe manieren en mogelijkheden van handelen. Wij willen onszelf dan ook profileren als (sociale) innovatieve aanbieder. Uiteraard staat hierin o.a. de vraag van de cliënt centraal maar zijn we altijd op zoek naar de meest efficiënte en kostenbesparende mogelijkheden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van onze zorg en begeleiding.
Zo hebben we deelgenomen aan het het initiatief “Handel jij? …. ” vanuit het Innovatienetwerk Jeugd Regio Hart van Brabant. Binnen dit project zijn spelmaterialen en hulpmiddelen ontwikkeld om kindermishandeling en huiselijk geweld eerder en beter bespreekbaar en inzichtelijk te maken. Voor dit project heeft Amare tot tweemaal toe subsidie ontvangen. Wilt u meer weten over deze producten en ontwikkelingen? Neem dan een kijkje op www.schildje.nl
Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak met ons maken?
Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0416 – 38 39 32. We staan u graag te woord!
KINDERCOACHING
Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen en hun ouders en/of verzorgers met een hulpvraag. Dit kunnen uiteenlopende hulpvragen zijn.
Kindercoaching stelt niet ‘het probleem’ centraal en is geen therapie, maar is vooral oplossingsgericht en praktisch op het (her)ontdekken van het zelfvertrouwen van uw kind en zijn eigen “ik” ontwikkeling. Samen met en passend bij uw kind oefenen we met het kind andere manieren van ervaren, benaderen en reageren in (on)bekende situaties. Laagdrempelig, duidelijk en met plezier.
Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak met ons maken?
Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0416 – 38 39 32. We staan u graag te woord!
Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte !
Wat mogen we voor u doen?
Bij spoed en/of crisis situaties na kantoortijden kunt u uw eigen begeleider bellen. Hij of zij zal u verder informeren. U kunt ook contact opnemen met de huisartsenpost.