Loading...

ZORG OP MAAT:

Wat past bij u en wat heeft u nodig om uw doel te behalen?

Hulp van Aanvraag tot Zorg

Behandeling

Amare biedt een uniek behandelaanbod. Wij zijn geen klinische behandelsetting, maar werken vooral oplossingsgericht en zo kort en effectief mogelijk. Dit doen we vooral door een brede blik en integrale aanpak welke nodig is onze cliënten echt te kunnen helpen! Wij kijken hierbij graag naar oplossingen en niet naar problemen. We bieden behandeling en diagnostiek aan kind en jeugd. Deze wordt volledig vergoed via een verwijzing van de huisarts, Jeugdarts (GGD) of vanuit uw Gemeente. (regio Hart van Brabant, West Brabant Oost, Noord Oost Brabant en Bommelerwaard)

Onze ruimtes zijn sfeervol en warm ingericht waardoor we een toegankelijke behandelsfeer creëren. Dit wordt door onze cliënten erg gewaardeerd. We onderscheiden ons verder door de persoonlijke aandacht waarin we vooral kijken naar mogelijkheden en niet alleen naar beperkingen.

Onze cliënt blijft zijn eigen regievoerder in het traject wat we samen aangaan ( zorg op maat) en heeft ook een eigen inbreng in het proces. We gaan met de cliënt aan de slag om hem of haar zelf in te laten zien wat er feitelijk aan de hand is. ( eigenaarschap van problemen / klachten).

De activiteiten zijn erop gericht om de cliënt zelf in te laten zien wat ze kunnen veranderen en waar hun kracht zit. Hierbij is het belangrijk om iedereen als uniek te zien en samen met de cliënt op zoek te gaan naar zijn of haar gebruiksaanwijzing. Amare denkt dat het belangrijk is om naar ieder individu te kijken met zijn eigen ‘handleiding’. Soms zijn ze het juiste “gereedschap” even kwijt maar met hulp van Amare hopen we dat ze het juiste gereedschap weer kunnen vinden om zo weer verder te kunnen.

Kind en gezin staan bij Amare centraal waarbij vooral ook naar de krachten van het kind en het gezin gekeken worden. Het vergroten van de krachten die er zijn is belangrijk in de therapie vinden wij als Amare. (oplossingsgericht ipv probleemgericht)

Waar onderscheiden wij ons in:

 • Zorg op maat en vooral kijken naar mogelijkheden ipv. beperkingen.
 • Uniek traject met combinatie mogelijk van behandeling aangevuld met begeleiding waardoor het goed geïntegreerd en geoefend kan worden thuis .
 • Handelingsgerichte diagnostiek, alleen doen wat nodig is. Geen extra lange trajecten daardoor
 • Oplossingsgericht werken waardoor geprobeerd wordt naast de cliënt te staan ipv. erboven
 • Combinatie van diverse technieken uit verschillende therapieën dus per individu wordt maatwerk geleverd. Er wordt niet protocollair gewerkt maar er wordt verantwoord en samen met cliënt geanalyseerd waarom bepaalde zaken/technieken passen bij deze cliënt.
 • Aanvulling met het volgen van een training als dat meerwaarde heeft.
 • Systemische visie waardoor niet alleen naar kindfactoren gekeken wordt maar kind onderdeel is van omgeving en overige systemen (ouders, school, vriendjes, sportclub enz.)

Huisartsen en overige verwijzers kunnen gebruik maken van Zorgdomein voor het beveiligd versturen van de (digitale) verwijzing voor behandeling. Hierdoor is uw privacy optimaal gewaarborgd!

Voor meer informatie kijkt u bij ons aanbod en aanmelding, of neem even contact met ons op. We staan u graag te woord!

“Bij Amare staat u als mens centraal en stellen we samen met u een plan op”

NEEM METEEN CONTACT OP
OF CHAT MET ONS TIJDENS KANTOORTIJDEN

  Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte !

  INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

  Wat mogen we voor u doen?

  NEEM CONTACT MET ONS OP

  Bij spoed en/of crisis situaties na kantoortijden kunt u uw eigen begeleider bellen. Hij of zij zal u verder informeren. U kunt ook contact opnemen met de huisartsenpost.