Loading...

ZORG OP MAAT:

Wat past bij u en wat heeft u nodig om uw doel te behalen?

Hulp van Aanvraag tot Zorg

Psycho educatie.

Psycho-educatie kan een onderdeel van de behandeling zijn waarbij u of uw zoon/dochter kennis opdoet van een bepaalde diagnose zoals ADHD/autisme. Het doel van psycho-educatie is dat je jezelf en de omgeving beter leert begrijpen en dat je meer zicht krijgt op je beperkingen maar zeker ook in je kwaliteiten.

Zo werken wij bij Amare o.a. met de methode Brain Blocks. Brain Blocks is een ‘toolbox’ om met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme (en met mensen in hun omgeving) te kunnen praten over autisme. Een communicatiemiddel om te komen tot één beeld en één taal. Brain Blocks is een beeldend middel dat mensen met autisme helpt zichzelf – in relatie tot anderen – beter te begrijpen. Met behulp van Brain Blocks praten we over autisme. Wat werkt er bij hen anders dan bij mensen zonder autisme? Welke gevolgen heeft dat voor hun functioneren in het dagelijkse leven? En hoe maak je duidelijk wat je wilt?

Amare heeft inmiddels drie gecertificeerde Brain Blocks trainers in huis die geschoold zijn in het bieden van psycho educatie middels BrainBlocks en biedt ouderavonden aan om meer inzicht te geven aan geïnteresseerden. U kunt zich hiervoor aanmelden via activiteiten.

U kunt op de website http://brainblocks.com/ meer lezen over het gebruik van Brain Blocks en over onze ambassadeurs.

Bent u hierin geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een afspraak. Wij vertellen u er graag alles over!

“Bij Amare staat u als mens centraal en stellen we samen met u een plan op”

NEEM METEEN CONTACT OP
OF CHAT MET ONS TIJDENS KANTOORTIJDEN

    Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte !

    INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

    Wat mogen we voor u doen?

    NEEM CONTACT MET ONS OP

    Bij spoed en/of crisis situaties na kantoortijden kunt u uw eigen begeleider bellen. Hij of zij zal u verder informeren. U kunt ook contact opnemen met de huisartsenpost.