Loading...

ZORG OP MAAT:

Wat past bij u en wat heeft u nodig om uw doel te behalen?

Hulp van Aanvraag tot Zorg

Training: Theory of Mind

Deze groepstherapie is bedoeld voor kinderen van 8 – 12 jaar die moeite hebben met sociaal inzicht, zoals emotieherkenning en het inschatten van de gevoelens en gedachten van anderen. Theory of Mind (ToM) houdt in dat je inzicht hebt in hoe anderen denken en voelen. Als je dit inzicht hebt kun je je gedrag aanpassen op de ander of op de situatie. Hierdoor kun je sociaal adequaat gedrag laten zien. In de therapie wordt gewerkt aan het vergroten van dit inzicht.

Hoe kun je zien of iemand boos is? En hoe kun je weten waarom iemand verdrietig is? Hoe kun je rekening houden met jezelf en anderen? In de therapie wordt het Theory of Mind begrip van de kinderen gestimuleerd door gezamenlijke rollenspellen en thuisopdrachten. We maken tijdens de groepstherapie ook gebruik van de interactiewijzer (BOTS), die gebaseerd is op de Roos van Leary. Deze interactiewijzer is een weergave van verschillende soorten gedrag en het effect hiervan op anderen. In de groepstherapie werken we met de ‘vier Poppies’.

De groepstherapie bestaat uit 8 bijeenkomsten van een uur. De startdatum zal nader worden bepaald aan de hand van het aantal aanmeldingen.

Mocht u hiervoor een passende beschikking hebben of u heeft van onze behandelaar het advies gekregen voor deze groepstherapie voor uw kind, meld u zich dan aan via onderstaand formulier!

“Bij Amare staat u als mens centraal en stellen we samen met u een behandelplan op”

AANMELDEN VOOR TRAINING

Wij nemen met u contact op voor het bepalen van de startdatum (afhankelijk van aanmeldingen).

  Interesse in training

  Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte !

  INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

  Wat mogen we voor u doen?

  NEEM CONTACT MET ONS OP

  Bij spoed en/of crisis situaties na kantoortijden kunt u uw eigen begeleider bellen. Hij of zij zal u verder informeren. U kunt ook contact opnemen met de huisartsenpost.