Loading...

ZORG OP MAAT:

Wat past bij u en wat heeft u nodig om uw doel te behalen?

Hulp van Aanvraag tot Zorg

Training: Coole Kikker

De Coole Kikker training is een groepstraining voor kinderen tussen de 8 a 9 en 12 jaar. Het is een training voor kinderen die graag willen leren hoe ze vriendjes kunnen maken, voor zichzelf kunnen opkomen in vervelende situaties, hoe ze zichzelf zelfverzekerder kunnen voelen in sociale situaties en nog veel meer!

De training bestaat uit 10 trainingen van gemiddeld ongeveer 1 ½ uur. Door middel van leuke spel activiteiten en je eigen Coole Kikker werkboek wordt er gewerkt aan de volgende doelen:

 • Op een vrolijke en speelse manier kinderen sociaal vaardig en assertief gedrag laten oefenen.
 • In een veilige omgeving oefenen met sociaal gedrag zodat de kinderen zich vaardiger en meer ontspannen gaan voelen in de omgang met andere kinderen.

Dit doen we door middel van spel, oefeningen en rollenspellen.

 • Het kind beter inzicht geven in eigen gedrag en hoe dit op anderen over komt. Door de feedback van de trainer, reacties van de groep en het terugkijken van de video opnames leren kinderen begrijpen welk gedrag gezien wordt als leuk en aardig, en welk gedrag irriteert of stoort.
 • Door middel van het werkboek oefenen kinderen ook om het geleerde toe te passen thuis en op school.
 • Het vergroten van het zelfvertrouwen door het opdoen van een positieve ervaring in de groep en daarbuiten waardoor kinderen zich meer ontspannen gaan voelen in sociale situaties.

Onderwerpen in de training zijn:

 • Jezelf voorstellen en de ander leren kennen.
 • Complimentjes geven en ontvangen.
 • Wat je denkt ben je zelf (invloed van je denken op je gevoel en gedrag).
 • Vragen of je mag meespelen.
 • Samen kiezen wat je gaat spelen.
 • Grenzen aangeven zonder ruzie te krijgen.
 • Toegeven dat je iets fout hebt gedaan.
 • Knokken of huilen? Hoe kun je omgaan met iets wat je niet fijn vindt.
 • Verschil tussen gepest en geplaagd worden.

De training zal gegeven worden in een kleine groep en zal plaatsvinden op de locatie van Amare in Drunen.

Er zijn in deze training ook twee bijeenkomsten voor ouders waarbij meer informatie gegeven zal worden over de training, hoe dit thuis toegepast kan worden en halverwege over de voortgang van ieder kind. Van ouders wordt een actieve deelname aan deze twee bijeenkomsten verwacht om de training van hun kind mede een succes te laten worden.

Tijdens de trainingen wordt er ook gefilmd. Hierdoor kunnen de kinderen zichzelf terugzien op een scherm waardoor ze kunnen reflecteren op hun gedrag en daarbij complimenten en feedback ontvangen.

De kinderen krijgen ook een werkboek mee naar huis waarin ze oefeningen zullen maken. Het is belangrijk dat u uw kind hierbij ondersteunt. Na iedere training krijgt uw kind een samenvatting van de training mee naar huis. Zo bent u als ouder ook op de hoogte van het onderwerp dat is besproken en hoe dit thuis toegepast kan worden.

De trainingen zelf zullen vooral bestaan uit leuke activiteiten samen zoals spelletjes en diverse oefeningen waarbij we lekker in beweging zijn. Zo zullen de kinderen ervaren dat sociale situaties vooral ook heel leuk kunnen zijn! Zo krijgt uw kind ook de kans om een echte Coole Kikker te worden!

Mocht u nog vragen hebben over de training dan kunt u altijd contact opnemen per e-mail of telefoon. Mocht u hiervoor een passende beschikking hebben of u heeft (van onze behandelaar) het advies gekregen voor deze groepstherapie voor uw kind, meld u zich dan aan via het aanmeldformulier rechts op deze pagina.

“Doe jij met ons mee?”

AANMELDEN VOOR TRAINING

Wij nemen met u contact op voor het bepalen van de startdatum (afhankelijk van aanmeldingen).

  Interesse in training

  Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte !

  INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

  Wat mogen we voor u doen?

  NEEM CONTACT MET ONS OP

  Bij spoed en/of crisis situaties na kantoortijden kunt u uw eigen begeleider bellen. Hij of zij zal u verder informeren. U kunt ook contact opnemen met de huisartsenpost.